(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Ricottové halušky s meduňkovo-třešňovým přelivem
Potřebné ingredience
Na halušky: 250g ricotty 125g krupice 50g hrubé mouky 2 vejce pokojové teploty 1 necelá lžíce změklého másla (cca 15g) 1 lžička třtinového cukru + špetka soli Na omáčku: 1000g vypeckovaných třešní 100g čistých lístků meduňky 5 lžic třtinového cukru + několik třešní a několik lístků meduňky na ozdobu
Postup přípravy
Máslo společně s vejci a lžičkou cukru vyšlehejte do pěny. Zvlášť v míse smíchejte krupici, mouku a špetku soli. Přidejte máslovo-vaječnou směs a vymíchejte v lepivé těsto.
Nad hrnec s mírně vroucí trošku osolenou vodou položte cedník na halušky a třetinu těsta skrz něj protlačte do vody. Pomocí děrované sběračky jemně oddělte ode dna a jakmile vyplavou na hladinu (což netrvá ani minutu) podeberte děrovanou sběračkou, nechte okapat všechnu vodu a vložte do připravené mísy. Zopakujte se zbytkem těsta.
Na omáčku vložte do hrnce, nebo pánve s těžkým dnem všechny třešně, listy meduňky i cukr. Společně povařte tak dlouho, až ovoce pustí šťávu a změkne (u každé odrůdy třešní to trvá jinou dobu).
Jakmile jsou třešně dostatečně rozvařené, přesuňte je do vyšší nádoby a rozmixujte ponorným mixérem do hladké omáčky.
Halušky podávejte přelité třešňovou omáčkou a dozdobené pár třešněmi a lístky meduňky ať už za tepla, nebo i pořádně vychlazené.
Nad hrnec s mírně vroucí trošku osolenou vodou položte cedník na halušky a třetinu těsta skrz něj protlačte do vody. Pomocí děrované sběračky jemně oddělte ode dna a jakmile vyplavou na hladinu (což netrvá ani minutu) podeberte děrovanou sběračkou, nechte okapat všechnu vodu a vložte do připravené mísy. Zopakujte se zbytkem těsta.
Na omáčku vložte do hrnce, nebo pánve s těžkým dnem všechny třešně, listy meduňky i cukr. Společně povařte tak dlouho, až ovoce pustí šťávu a změkne (u každé odrůdy třešní to trvá jinou dobu).
Jakmile jsou třešně dostatečně rozvařené, přesuňte je do vyšší nádoby a rozmixujte ponorným mixérem do hladké omáčky.
Halušky podávejte přelité třešňovou omáčkou a dozdobené pár třešněmi a lístky meduňky ať už za tepla, nebo i pořádně vychlazené.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
KriStell
(upraveno)
11. 7. 2013, 12:43
mě se to líbí a je mi jedno odkud recept je určitě vyzkoušíme.....díky za repept
Freya27
(upraveno)
11. 7. 2013, 16:37
@KriStell
Děkuji
plamenek
(upraveno)
11. 7. 2013, 12:31
Nějak tam chybí ta ricotta.
KriStell
(upraveno)
11. 7. 2013, 12:43
@plamenek
riccotta je v těstě.....
Freya27
(upraveno)
11. 7. 2013, 7:47
Tipy a triky k receptu, stejně jako podrobný foto postup najdete na: http://www.foodstyle.cz/products/ricottove-halusky-s-medunkovo-tresnovym-prelivem/
ssonda
(upraveno)
11. 7. 2013, 12:46
@Freya27
Vy už jste tu jednou registrovaná byla.....a protože jste sem furt cpala odkazy na ty Vaše stránky,tak Vás blokli.
žingi
(upraveno)
11. 7. 2013, 16:40
@ssonda
jj
Freya27
(upraveno)
11. 7. 2013, 16:39
@ssonda
Ano, byla. Ano, blokli. A dost mě to mrzelo...
ssonda
(upraveno)
11. 7. 2013, 18:47
@Freya27
A proč to tedy děláte zase?Aby Vás blokli znova?
Freya27
(upraveno)
12. 7. 2013, 10:42
@ssonda
Třeba proto, že některým lidem se moje recepty líbí, tak proč se o ně nepodělit?
PETANEK14
(upraveno)
11. 7. 2013, 10:04
@Freya27
moc hezké stránky , koukala jsem Vám tam na to cukroví a ty trubičky určitě vyzkouším letos o vánocích
Freya27
(upraveno)
11. 7. 2013, 16:38
@PETANEK14
Díky moc
petrana.h
(upraveno)
11. 7. 2013, 8:21
@Freya27
nechápu ...
evicela
(upraveno)
11. 7. 2013, 8:08
@Freya27
asi tak, taky nechápu to chlubení cizím peřím
Freya27
(upraveno)
11. 7. 2013, 9:34
@evicela
Ale ono je to chlubení vlastním peřím...
jjjjezura
(upraveno)
11. 7. 2013, 12:01
@Freya27
super,některé ježibaby jen rejou a rejou
Freya27
(upraveno)
11. 7. 2013, 16:39
@jjjjezura
Díky za podporu